|

|
Napędy Elektryczne Forum
Centrum techniki napędowej, reduktory, przekładnie, motoreduktory, układy napędowe
|
|
Czy pozycja montażowa ma znaczenie? |
| Autor |
Wiadomość |
bernard
|
Wysłany: 2009-04-28, 09:14 Czy pozycja montażowa ma znaczenie?
|
|
|
| Czy pozycja montażowa a znaczenie? |
|
|
|
 |
klakier
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2009 Posty: 4 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 2009-04-29, 09:11
|
|
|
Nie można jednoznacznie tego określić - i tak i nie...
Może być to zależne od rodzaju przekłądni.
Ja spotkałem sie z tym, że w przekłądniach ślimakowych produkcji włoskiej do wielkości mechanicznej 75 czy 90 (zależne od producenta) pozycja montażowa nie ma znaczenia. Powyzej tych wielkości już tak - chodzi to o umiejscowienie odpowietrznika i korka wlewu oleju. Również pozycja montażowa okresla poziom oleju w przekładni. |
|
|
|
 |
fornal
|
Wysłany: 2009-04-29, 09:18
|
|
|
W uzupełnieniu do mego przedmówcy, "przedpisarza" chcę dodać iż renomowani producenci reduktorów czy też motoreduktorów zawsze proszę producentów maszyn o określenie pozycji montażowej przekładni.
Ma to na celu określenie odpowietrzników, korka spustu oleju a tym samym poziomu oleju.
Również określenie pozycji montażowej pozwola na sprecyzowanie położenia puszki zaciskowej silnika w kompletnym motoreduktorze. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|